5 motive pentru care logo este important în afacerea ta

5 motive pentru care logo este important în afacerea ta

Când iei în considerare toți factorii care intră în construirea unei afaceri, crearea unei sigle ar putea să nu parî o prioritate.

„Poate că nici macar nu am nevoie de un logo” îți șoptește o voce interioară.

Nu asculta vocea respectivă; nu se poate înșela mai mult. A avea o siglă este parte integrantă a transformării brand-ului pe care îl deții în unul de succes – chiar acolo sus, cu produse de înaltă calitate și recomandări pozitive.

Deci de ce este important un logo? Deoarece atrage atenția, face o puternică prima impresie, este fundamentul identității brand-ului tău, este memorabil, te separă de concurența și încurajează loialitatea față de marcă.

Să analizăm puțin în detaliu aceste lucruri.

1. Atrage atenția

Atenția este greu de atras în zilele noastre – în special atenția consumatorilor.

În starea actuală, companiile au la dispoziție două secunde pentru a convinge potențialii clienți că produsele lor merită luate în considerare.

Un logo poate atrage rapid atenția clienților și poate comunica valorile de bază a companiei tale într-un mod interesant. Acea scurtă durată de atenție, poate fi ceea ce determină un consumator să judece un brand după aspectul său – poate funcționa în avantajul tău dacă ai un logo solid ce vorbește despre compania ta.

2. Crează o puternică primă impresie

Poți avea o singură șansă pentru a face acest lucru corect.

Un logo este o introducere a unei companii pentru consumatori. Dacă este bine conceput, poate atrage interesul publicului și îl poate invita să afle mai multe despre compania ta;

Această primă impresie este modalitatea ta de a comunica imediat ce produse vinzi sau din ce nișă faci parte.

3. Este fundația identității brand-ului tău

Un branding de succes este despre a spune o poveste ce va influența emoțiile clienților – simplu și la obiect.

Și, deși este adevarat că desing-ul unui logo este doar poarte a mărcii unei companii, servește ca bază pentru întreaga narațiune pe care este construită marca.

Culori, tonuri, fonduri – toate acestea sunt determinate de povestea pe care încerci să o spui, iar sigla ta, stabilește scena pentru această poveste.

Aceste elemente se vor traduce ulterior din logo-ul tău pe toate materialele pe care le promovezi, cărți de vizită, landing pages, pagini de social-media etc. – creând astfel o marcă concretă și vizibilă.

4. Este memorabil

Logo-ul tău aduce audiența mai aproape de compania ta.

Logo-urile sunt un punct de identificare; sunt simbolul pe care îl folosesc clienții pentru a-ți recunoaște marca. În mod ideal, vei dori ca oamenii să se conecteze instant cu logo-ul tău.

Deoarece un logo bun este un element vizual, plăcut din punct de vedere estetic, acesta declanșează o amintire pozitivă asupra brand-ului tău.

Și, dacă suntem sinceri, o parte din publicul tău va uita probabil numele companiei tale (nu o lua personal – aceasta este natura umană), dar îți vor asocia logo-ul cu amintirile lor despre marca ta.

5. Te separă de concurență

Îndrăznește să fii diferit cu sigla ta, deoarece sigla companiei tale va spune consumatorilo de ce afacerea ta este unica. Sigur, poate că există alte 50 de cafenele în orașul tău, dar asta este singura care se angajează în sustenabilitate, iar sigla ta duce mesajul exact acolo unde trebuie.

Un logo bine conceput poate comunica totul, de la fundamentul companiei (profesionist, relaxat, distractiv) la misiunea lor (divertisment, eficienta și inovație) prin intermediul pictogramei potrivite sau a fontului adecvat.

Cu alte cuvinte, sigla ta este forumul care îți transmite valorile dar și arată consumatorilor de ce nu ești precum concurenți tăi.

Pentru a comanda un logo nu trebuie decât să vizitezi secțiunea SERVICII de pe site-ul nostru.

Publicat de Alex T.

All the good stuff!

2 gânduri despre „5 motive pentru care logo este important în afacerea ta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: