De Ce Sunt Atât de Importante Canalele de Social-Media Pentru Afacerea Ta?

De Ce Sunt Atât de Importante Canalele de Social-Media Pentru Afacerea Ta

Să începem de la o idee simpla. Afacerea ta are nevoie de o prezenţa socială.

Nu contează dacă ai un mic magazin local sau o mare companie naţională sau poate multinaţională. Social-Media este o piesă esenţială a strategiei tale de marketineg.

Platformele sociale te ajută să te conectezi cu clienţii tăi, să creşti gradul de awareness asupra brandului tău şi să creşti vânzările şi numărul clienţilor. Cu mai mult de trei miliarde de oameni la nivel global, ce folosesc social-media în fiecare lună, cu siguranţă social-media nu este un trend trecător.

Ceea ce s-ar putea să nu ştii este ca tu poţi fi gata îţi creezi reţeaua şi strategia social-media chiar acum. Nu trebuie sa cunoşti toate buzzwords-urile intimidante sau să ai un numar magic de followeri. Poţi începe chiar acum şi te poţi bucura de acest proces.

Iată şi câteva motive pentru care investiţiile în social-media reprezintă o mişcare înteleaptă în lumea afacerilor.

10 Social Media Branding Strategies Every Business Should Follow | by Ashly  | Medium

Creşterea conştientizării asupra brandului

Dacă oamenii nu ştiu de afacerea ta, nici nu pot deveni potenţiali clienţi. Social-Media iţi sporeşte vizibilitatea în rândul potenţialilor clienţi, permitându-ţi să alegi un public larg, folosind o cantitate mica de timp şi efort. Ceea ce este şi mai cool, este că poţi crea gratuit un profil de afaceri, pe toate reţelele sociale importante, deci practic nu ai nimic de pierdut.

Defineşte ceea ce doreşti să obţii din social-media pentru a dezvolta o strategie bună de marketing. Doreşti ca noii clienţi să iţi descopere serviciile? Vrei sa ai parte de cât mai mulţi cumpărători locali? Păstrând strategia ta, poţi determina care canale sociale sunt cele mai potrivite pentru afacerea ta.

Analysis of B-2-C Social Media Communication in Germany - Research leap

Comunicare uşoara şi benefică

Clienţii sunt din ce în ce mai selectivi în legătura cu ce companie susţin. Înainte de alua o decizie, vor face o căutare rapidă, şi vor naviga pe site-ul tău dar şi pe reţelele sociale.

Vor găsi o vitrină goală sau o sursă bogata de informaţii? Configurarea profilelor sociale pe care le actualizezi frecvent, cu conţinut relevant va da putere brandului tău şi va asigura că vei face o primă impresie pozitivă prin intermediul social-media, arătând că afacerea ta este de încredere, este cunoscută şi poate fi abordată.

Caută modalităţi de a demonstra expertiza ca lider de gândire în industria din care faci parte. Arată ceea ce poate oferi afacerea ta şi valorile pe care le reprezintă şi astfel vei crea încredere.

Can You Fake Authenticity? - Business 2 Community

Arată autenticitate

Clienţii nu sunt interesaţi de companiile care publică postări social-media în stil corporate.
În schimb, poţi lăsa personalitatea mărcii tale să stralucească în tot ceea ce împărtăşeşti pe reţelele sociale. Cum sună vocea brandului tau? Cum te reprezinta?

Încearcă să creezi tonul corect, indiferent daca este unul casual, amuzant, formal sau prietenos. Fii fidel clientului şi comunităţii. Urmaritorii doresc de asemenea să vadă oameni reali în spatele profilelor de social-media.

10 Tips For Increasing Your Social Media Engagement

Încurajeaza Engagementul

Canalele social-media evoluează constant, venind cu noi funcţii iar acest mediu în schimbare continuă, poate fi intimidant pentru unii proprietari de afaceri.

Dar aduţi aminte: nu trebuie sa faci tu totul. Joacă-te cu noi modalităţi de a te conecta cu publicul şi acordă-ţi permisiunea de a învăţa în fiecare zi. Într-o zi ai putea posta o serie de poveşti pe Instagram pentru a oferi clienţilor un tur în spatele scenei sau a biroului tău. Urmatoarea zi poţi organiza o sesiune de Q&A rapidă prin streaming video pe Facebook Live.

Poti crea continut video atractiv pentru social media cu o configuraţie simpla, mai exact cu un telefon, un trepied şi o sursă bună de lumină. Nu uita să efectuezi un test înainte de a intra live, pentru a te asigura că ai o conexiune stabilă la internet sau hotspot-ul are suficientă viteză.

KILLER TIPS TO IMPROVE YOUR SOCIAL MEDIA CUSTOMER SUPPORT | by Live Chat  Agent | Medium

Ofera suport

Platformele de social-media au trecut cu succes barierele dintre companii şi clienţi. Acum, în loc să apeleze la o linie de servicii pentru clienţi, multe persoane apeleaza la Facebook sau Twitter pentru a dezvolta platforme sau pentru a găsi informaţii.

  • Crează un sistem de urmărire a comenturilor, a întrebărilor, reclamaţiilor de pe reţelele social-media.
  • Răspunde cât mai rapid la întrebări
  • Încearcă să fii cât mai pozitiv cu putinţă şi oferă ajutor
  • Ascultă şi criticile şi fă clienţii să se simtă ascultaţi
  • Fii apt să îţi dai seama când poţi rezolva situaţiile în mod public sau privat
9 Important Benefits of Using Social Media to Grow Your Business - Blog

Creşte accesibil

Costurile serviciilor de marketing pot fi piperate şi nu pentru oricine. Dar poţi obţine plus valoare cu publicitate pe social-media. Afacerea ta indiferent de dimensiune sau buget are posibilitatea de a-ţi creşte audienţa şi de a-ţi atinge obiectivele prin intermediul plaformelor Facebook sau Instagram.

Atunci când construieşti o campanie publicitară trebuie să ştii la ce tip de public vrei să ajungi şi ce obiective vrei să atingi astfel încât să nu pierzi bugete pe publicitate nefolositoare. Evită anunţurile exagerat de scumpe şi optează pentru continut ce educă sau distrează (sau poate ambele în acelaşi timp).

Social-Media este o parte crucială a marketingului tău dar nu trebuie să fie stresant pentru a gestiona acest lucru. Fă primul pas, crează-ţi un profil şi începe prin a-ţi găsi clienţii.

Cum s-a dovedit ca social-media este o mişcare de afaceri înţeleaptă pentru tine_ Spune-ne în comentariile de mai jos.

Daca doreşti ajutor in crearea conturiloe nou social-media care să crescă valoare afacerii tale, contacteaza-ne sau vizitează sectiunea SERVICII pentru a-ţi face o idee despre ceea ce putem face pentru tine.

Publicat de Alex T.

All the good stuff!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: